





CONVENTION FOR THE SAFEGUARDING OF THE INTANGIBLE CULTURAL HERITAGE

GLOBAL STRATEGY FOR STRENGTHENING NATIONAL CAPACITIES FOR SAFEGUARDING INTANGIBLE CULTURAL HERITAGE:

ARAB REGION REVIEW MEETING

Kuwait City, 10-11 May 2014

PROVISIONAL TIMETABLE

Day 1: Saturday 10 May 2014

Time	Session	Dura- tion	Documents	Moderator	
Part I: Introduction and assessment of the previously held regional workshop					
9 - 9.30 a.m.	Presentation of the agenda and the objectives of the meeting	30 min	Background note	UNESCO Staff	
9.30 - 10.30 a.m.	Update on UNESCO's global strategy for strengthening national capacities for safeguarding intangible cultural heritage Presentation and discussion	60 min	Power Point on Global strategy	UNESCO Staff	
10.30 – 11 a.m.	Tea or Coffee	30 min			
	Assessing the discussions of the regional workshop in light of UNESCO's approach to policy advice in the field of ICH: • What did we hear? • What conclusions for our capacity-building work? • What role(s) for facilitators? Introduction by Susanne Schnuttgen recalling the present approach to policy advice in UNESCO's ICH capacity-building strategy followed by discussion Outputs: A list of issues and practical suggestions to further strengthen the policy advice component in UNESCO's ICH capacity-building strategy Iementing capacity-building projects / activities effects	<u> </u>	Power Point slide on current approach to policy advice	UNESCO Staff	
12 a.m. – 12.30 p.m.	Initial lessons learnt from implementing the global strategy through the multi-country project in Mauritania, Morocco and Tunisia • What has been going well? • What have been the challenges so far? Presentation by Mohamed Ould-Khattar, UNESCO Rabat followed by feedback from the two facilitators involved in the project. Questions and answer	30 min	Power Point from UNESCO Rabat	UNESCO Staff	
12.30 – 2 p.m.	Lunch	1h30			
2 - 3.30 p.m.	 Organization and running of country activities How did the coordination work out between ITH, Field Offices and facilitators? How did the coordination work out with national counterparts? How were participants identified and selected? Were the facilitators' contract arrangements adequate? What went well in the preparation process and what was lacking or could be further improved? 	1h30	Check-list for preparing workshops and TOR for facilitators	Plenary: UNESCO Staff Group 1: UNESCO Staff Group 2: UNESCO Staff	

Time	Session	Dura- tion	Documents	Moderator
	Two groups work in parallel and then share highlights and recommendations in plenary Outputs: Suggestions to improve the check-list for			
	the preparation of training activities and the standard TOR for facilitators			
3.30 – 4 p.m	Initial lessons learnt from carrying out needs assessments for the design of capacity-building projects/activities	30 min	Needs assesment questionnaire	UNESCO Staff
	Presentation by Annie Tohme-Tabet followed by a discussion			
	Outputs: List of key lessons learnt and suggestions to further improve the assessment questionnaire developed by UNESCO			
4 – 4.30 p.m.	Tee or coffee	30 min		
4.30 – 5.30 p.m	Analysis and customization of workshop structure, content, materials and pedagogic approaches (to be continued the next day)	60 min		UNESCO Staff
	 Strengths and weakness of existing materials 			
	 How did you address language-related issues of comprehension? 			
	 Which experiences with customization? What challenges? 			
	 How much time needed to tailor the workshop to specific audience and adapt the materials? Which input from national counterparts? 			
	 How has preparation and facilitating in tandem worked? Which work distribution? 			
	 Which pedagogic approaches for which themes? For which audiences? 			
	Outputs: Proposals for further improvement of the existing materials and development of future materials			

Day 2: Sunday 10 May 2014

Time	Session	Dura- tion	Documents	Moderator		
Part III: Delivering the ICH capacity-building curriculum - continued						
9 – 10 a.m.	Analysis and customization of workshop structure, content, materials and pedagogic approaches - continued	60 min		UNESCO Staff		
10 – 10.30 a.m	How to report on activities? Quick sharing of key insights and comprehensive analytical reporting How to improve experience-sharing among the facilitators network (on-line forum)? How to contribute to the visibility of capacity-building activities? Outputs: Feedback on reporting template, and proposals for improved processes for experience-	30 min	Reporting template	UNESCO Staff		
10.30 – 11	sharing Tea or Coffee					
p.m. Part IV: Lo	oking to the future					
11 – 11.45 a.m.	Presentation of the new unit system of the materials followed by discussion	45 min		UNESCO Staff		
11.45 – 12.30 p.m.	Presentation of additional materials on inventorying	45 min		UNESCO Staff		
12.30 – 2 pm	Lunch	1h30				
2 – 3 p.m.	New content on Gender in ICH capacity building Why gender and ICH? How does gender play out in ICH? How to move to a gender-responsive capacity-building programme? Short introduction by Susanne Schnuttgen and brainstorming Outputs: List of suggestions on how to make the capacity-building programme gender-responsive	60 min		UNESCO Staff		
3 – 3.30 p.m.	New content on elaborating safeguarding plans using a simulation game Presentation and questions and answers	30 min		UNESCO Staff		
3.30 to 4 pm	Additional materials for nominations: Aide-mémoire for completing nomination forms Presentation and questions and answers	30 min		UNESCO Staff		
4 - 4.30 p.m.	Tea or coffee	30 min				
4.30 – 5.30 p.m.	Summary presentation of outputs from different sessions followed by discussion and completion of evaluation form	1h	Evaluation form	UNESCO Staff		
5.30 – 5.45 p.m.	Closing UNESCO, ALECSO and the Host Country	15 min				