











Hooked on Peace Regional Training on Story Collection, Youth Participatory Action Research, & Youth Exchange 3-5 October (In-Person) Bangkok, Thailand

Regional Training on Story Collection and Youth Participatory Action Research 3-5 October, Bangkok, Thailand

Day One

Objectives: The main objectives of the first day will be to work with participants to narrow down their topics of interests (i.e., the challenges facing gender equality, sustainability, and peace in their communities) to broader researcher questions, while also teaching them about effective research questions and methods. By the end of the first day, participants are expected to have a clearer understanding of what they want to investigate, as well as some of the methods and questions that will help them in their work.

Session	Suggested Time	Details/Summary
Registration/Remarks Facilitators: Charu & Ke Jung (AIPP)	30 Minutes (8:30-9:00)	Registration Remarks: AIYP/AIPP Background
Ice Breaker/Introductions	45 Minutes (9-9:45)	Activity: 5 Things Energizer
Session 1: Welcome Remarks & Training Overview Facilitator: UNESCO	45 minutes (9:45-10:30)	 Welcome Remarks (30 minutes): Mr. Shigeru Aoyagi, UNESCO Bangkok Directo Japanese Embassy Representative (Tent.) Ms. Chandra Tripura, Executive Council Youth Rep, AIPP Presentation (15 minutes): Overview of Training and Hooked on Peace

Coffee Break				
Session 2: Writing a Research Question/Narrowing a Topic (Part 1) Facilitator: UNESCO	1.5 hours (11:00-12:30)	Presentation (30 minutes): Narrowing a Topic & Developing a Research Objective (30 minutes) Group Work (60 minutes): Narrowing a Research Topic		
	Lunch Break			
Warm Up Activity/Energizer	45 minutes (1:30-2:15)	Activity: The Story Circle		
Session 3: Effective Research Methods & Questions Facilitator: UNESCO	2 hours (2:15-4:15)	Presentation (45 minutes): Effective Research Methods & Questions Activity (75 minutes): Questions and Survey Activity		
Session 4: Conclusion/Wrap Up Day Two Facilitator: UNESCO	45 minutes (4:15-5:00)	Teach Back Reflection Activity/Takeaways		

Day Two

Objectives: The objectives of the second day will be to introduce participants to effective interviewing techniques, as well as basic methods for extracting meaning and themes from qualitative data ("finding a story"). Additionally, they will also be taught about the ethical considerations when conducting research in indigenous communities.

Session	Suggested Time	Details/Summary
Icebreaker Activity/Energizer	45 minutes (9:00-9:45)	Activity: Blind Drawing
Session 6: Indigenous Research Ethics 101 (Part 1) Facilitators: Dr. Colin Nicholas (COAC)	45 minutes (9:45-10:30)	Presentation: Ethics in Indigenous Research
Coffee Break		
Session 6: Indigenous Research Ethics 101 (Part 2) Facilitators: Dr. Colin Nicholas (COAC)	1 hour 11:00-12:00	Group Work Activity (60 minutes)
Lunch Break		
Session 7: Interviewing 101 Facilitators: Dr. Colin Nicholas (COAC) and Nina Sangma (AIPP)	1.5 hours (1:00-2:30)	Presentation/Discussion (45 minutes): Interviewing 101 and Interview Personalities within Indigenous Communities Group Work Activity (45 minutes)
Coffee Break		

Session 8: Qualitative Analysis 101/Finding Your Story (Part 1) Facilitator: UNESCO	1.5 hours (3:00-4:30)	Group Work Activity (60 minutes) Presentation (30 minutes): Qualitative Analysis 101/Finding Your Story
Session 9: Wrap-Up Day Two	30 minutes (4:30-5:00)	Teach Back Reflection Activity/Takeaways

Day Three

Objectives: On the final day of the training, participants will be taught the various documentation practices needed for collecting information in the field. They will also be given the opportunity to practice some of these techniques through a hands-on activity. By the end of they day, they will be expected to share a rough draft of their research proposal (through a multi-modal format).

Session	Suggested Time	Details/Summary
Icebreaker/Reflection	15 minutes 9:00-9:15	TBD
Session 10: Sharing of Pre-Training Stories & Feedback Facilitator: Dr. Colin Nicholas (COAC)	1 hour 15 min (9:15-10:30)	Presentation & Feedback/Reflection: Pre-Training Story Assignment Sharing & Feedback (75
Coffee Break		
Session 10: Documentation 101	1 hour	Presentation (45 minutes): Methods of Documentation
Facilitator: Nina Sangma (AIPP)	(11:00-12:00)	
Lunch Break		

Session 11: Reporting/Finding Your Story Activity Facilitator: Nina Sangma (AIPP)	1.5 hours (1:00-2:30)	Group Work Activity: Hands-On Reporting Activity
Coffee Break		
Session 13: Research Proposal		Presentation (30 minutes): Making a Multi-Modal Research Proposal
Formats & Plan Drafting	1.5 hours	Group Work + Plenary (60 minutes): Drafting multi-modal research proposals
Facilitator: UNESCO	(3:00-4:30)	Group Work Friendry (oo immates). Braiting mater moder research proposals
Session 14: Wrap-Up/Way	30 minutes	Wrap Up Presentation
Forward/Evaluation	(4:30-5:00)	Evaluation/Feedback