(Draft) Consultation Workshop to Review the Office of the Basic Education Commission (OBEC) Comprehensive Sexuality

Education (CSE) E-learning Teacher's Course

29 April – 1 May 2022

Venue: To be Confirmed (Bangkok)

Time	Activity	Responsible	Activity Goal	Note		
		person				
Workshop Day	Workshop Day 1: 29 April 2022					
09.00-12.00	The participants arrive the workshop venue.					
12.00-13.00	Lunch					
13.00-13.15	Opening speech by UNESCO and OBEC					
(15 minutes)						
13.15-13.45	Workshop introduction: Check-in	Consultant and	 Workshop background and overview of workshop 	Group activity		
(30 minutes)	activity	facilitation	objectives, agenda and format			
		team	 Introduction to the facilitation team and participants 			
			 Ice-breaking activity 			
13.45-14.15	Overview of the e-course and its	Path2Health	Presentation & discussion on the e-course and its	Presentation and		
(30 minutes)	design approach		design approach	discussion		
14.15-14.45	Available assessment data on the e-	OBEC	Presentation & discussion on the available assessment	Presentation and		
(30 minutes)	course reach, uptake and results to		data on the e-course reach, uptake and results to date	discussion		
	date					
14.45-15.30	Findings of curricula mapping &	Love Frankie	Presentation and discussion on the findings of curricula	Presentation and		
(45 minutes)	rapid survey		mapping & rapid survey	discussion		
15.30-15.45	Coffee break					

Time	Activity	Responsible person	Activity Goal	Note
15.45-17.30 (1.45 hours)	R. A. D. (Recall Active Dialogue) Activity	Facilitation team	Exchange and discussion on perceived usefulness and quality improvement of the content in each module of the e-course	Group activity
17.30-17.45 (15 minutes)	Check-out activity		Reflection and exchange important topics derived from attending the first-day workshop	Group activity
17.45	Diary 1 assignment Perceived usefulness and improvement of the e-course for teachers in applying to teach CSE	Facilitation team	Reflection on perceived usefulness and quality improvement of the of the e-course in applying to teach CSE	Diary writing
Workshop Day	2: 30 April 2022			
08.30-08.45 (15 minutes)	Check-in activity	Facilitation team	 Recapping the important topics derived from the previous day and informing about the second-day workshop agenda and activities Preparing participants to be ready for the second-day workshop 	Group activity
08.45-09.15 (30 minutes)	Primary school case study presentation	Primary school teacher representative	Presentation and discussion on how the primary school teacher has applied and integrated CSE in the subject lesson delivery	Presentation and discussion
09.15-09.45 (30 minutes)	Secondary school case study presentation	Secondary school teacher representative	Presentation and discussion on how the secondary school teacher has applied and integrated CSE in the subject lesson delivery	Presentation and discussion

Time	Activity	Responsible	Activity Goal	Note
		person		
09.45-10.15	ESAO case study presentation	ESAO officer	Presentation and discussion on how ESAO officer has	Presentation and
(30 minutes)		representative	applied their learning and integrated CSE in his/her	discussion
			work	
10.15-10.30	Coffee break			
10.30-12.00	Exchange and discussion on Diary 1	Facilitation	Exchange, and discussion on perceived usefulness	Group activity
(1.30 hours)		team	and quality improvement of the of the e-course in	
			applying to teach CSE	
12.00-13.00	Lunch		· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·	
13.00-14.45	M. U. X. (Mapping Your Experience)	Facilitation	Exchange and discussion on perceived usefulness and	Group activity
(1.45 hours)	Activity	team	quality improvement of the e-course platform and the	
			suggested external online resources	
14.45-15.00	Coffee Break		· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·	
15.00-16.30	Fish Bone activity	Facilitation	Exchange and discussion on perceived usefulness and	Group activity
(1.30 hours)		team	quality improvement of receiving coaching and	
			mentoring by responsible persons	
16.30-17.15	Assessment on educator training on	Facilitation	Reflect and assess on educator training on sexuality	Group activity
(45 minutes)	sexuality education by using SERAT	team	education by using SERAT	
17.15-17.30	Check-out activity		Recapping and exchange important topics derived	Group activity
(15 minutes)			from attending the second-day workshop	
17.30	Diary 2 assignment	Facilitation	Reflection on perceived usefulness and quality	Diary writing
	Explore Learning Community Activity	team	improvement of the learning community	(online)

Time	Activity	Responsible	Activity Goal	Note
		person		
Workshop Day	3: 1 May 2022			
08.30-08.45	Check-in activity	Facilitation	• Recapping the important topics derived from the	Group activity
(15 minutes)		team	previous day and informing about the last-day	
			workshop agenda and activities	
			• Preparing participants to be ready for the last-day	
			workshop	
08.45-09.15	Exchange and Discussion on Diary	Facilitation	Exchange and discussion on perceived usefulness and	Group activity
(30 minutes)	2 Explore Learning Community	team	quality improvement of the learning community	
	Activity			
09.15-09.50	Digital CSE and needed skills &	UNFPA	Exchange and discussion on opportunities of digital	Presentation and
(35 minutes)	supports for teachers		CSE and what skills and supports are needed for	discussion
			teachers	
09.50-10.05	Coffee Break			
10.05-11.35	SWITCH activity	Facilitation	Exchange and discussion on perceived usefulness and	Group activity
(1.30 hours)		team	needs of receiving supports and motivation for boosting	
			participation and completion of the e-course	
11.35-11.50	Overview of the important issues of	Consultant	The overview of important issues derived during the	Presentation and
(15 minutes)	the workshop		three-day workshop.	discussion
11.50-12.00	Thank you and closing remarks by UN	ESCO and OBEC	 C	
(10 minutes)				

Time	Activity	Responsible	Activity Goal	Note
		person		
12.00-12.30	Check-out and prioritization of next	Facilitation	Reflection of the participants on important issues	Group activity
(30 minutes)	steps activity	team	derived from attending the workshop as well as their	
			prioritization of next steps.	
12.30	Lunch / The participants depart the workshop venue.			

NOTE:

- 1. The participants are kindly asked to bring smartphones or other electronic communication gadgets that can connect to the internet, such as iPad, to the workshop since these devices are required to be used in certain activities.
- 2. The participants are kindly invited to review the e-course (access via: http://cse-elearning.obec.go.th/home) and SERAT in the "Teacher Training" tab (download via: https://healtheducationresources.unesco.org/library/documents/sexuality-education-review-and-assessment-tool-serat) before attending the workshop.
- 3. At the first and second nights of the workshop, the participant will be assigned to fill out diaries to reflect their experiences in teaching CSE.